ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Στο Αναπτυξιακό Τουρνουά του Μαυροχωρίου Καστοριάς συμμετείχε η ομάδα υποδομών κοριτσιών ποδοσφαίρου του Α.Ο. Ανατολής. Επιπλέον η αγωνιστική ομάδα συμμετείχε σε φιλικό αγώνα με την ομάδα του Γυναικείου Ποδοσφαιρικού Ομίλου Καστοριάς που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από την ομάδα του Μαυροχωρίου Καστοριάς την Κυριακή 06-10-2019 το πρωί. Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, δίπλα στην όχθη της Λίμνης της Καστοριάς με πανέμορφη θέα στην πόλη και με άριστη φιλοξενία και οργάνωση, τα νεαρά κορίτσια και αγόρια συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου.

Αξιοσημείωτο πως στο τουρνουά συμμετείχαν 3 ακαδημίες αποκλειστικά κοριτσιών, από τις 4 που υπάρχουν στην Καστοριά (Γ.Π.Ο. Καστοριάς, Γράμμος Μαυροχωρίου, Α.Ε. Γραμμοχωρίων), ενώ και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν τουλάχιστον από 2 – 3 κορίτσια στη σύνθεσή τους. Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου κοριτσιών στην Ελλάδα, που ακολουθεί τη διεθνή καθιέρωση του ποδοσφαίρου ως επιλογή κύριου αθλήματος από τα κορίτσια προσφέροντας ολοκληρωμένη άθληση σώματος και πνεύματος καθώς και καλλιέργεια ομαδικότητας και αυτοπεποίθησης.

Οι νεαρές αθλήτριες υποδομών των νομών Καστοριάς και Ιωαννίνων είχαν τη δυνατότητα να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο απέναντι σε κορίτσια που αγαπούν εξίσου το άθλημα. Στο τέλος, όλες μαζί οι αθλήτριες, αγκαλιασμένες, έδειξαν πως ο αθλητισμός ενώνει και δημιουργεί φιλίες!

Στον φιλικό αγώνα των αγωνιστικών τμημάτων του Γ.Π.Ο. Καστοριάς και Α.Ο. Ανατολής, η ομάδα της Καστοριάς κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν και πριν λίγες ημέρες στο 2ο Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου Ανατολής. Οι προπονητές των δυο ομάδων είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλά σχήματα και θέσεις στις αθλήτριές τους. Και οι δυο ομάδες συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων που συμμετέχουν.

Η νεανική αγωνιστική ομάδα γυναικών του Α.Ο. Ανατολής Ιωαννίνων, θα δώσει άλλους 3 φιλικούς αγώνες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν και άλλα φιλικά του τμήματος υποδομών κοριτσιών με άλλες ομάδες κοριτσιών της ευρύτερης περιοχής.

Οι άνθρωποι της Γυναικείας Ομάδας του Α.Ο. Ανατολής, οι γονείς και οι αθλήτριες θα ήθελαν να ευχαριστήσουν:

  • Την ομάδα του Γ.Π.Ο. Καστοριάς για την υποδειγματική φιλοξενία και το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου
  • Την ομάδα του Μαυροχωρίου για την άριστη διοργάνωση και φιλοξενία
  • Τις ΕΠΣ Καστοριάς και ΕΠΣ Ηπείρου για την υποστήριξή τους
  • Τις ομάδες κοριτσιών που συμμετείχαν στο αναπτυξιακό τουρνουά
  • Τον χορηγό της ομάδα κοριτσιών του Α.Ο. Ανατολής Profil – Αλουμίνια Europa για τη συνεχή στήριξή της στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Posted in Τουρνουά, Νέα, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Κ16, ΥΠΟΔΟΜΕΣ.