3 Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται ως παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992.

Εορτάζεται σε όλον τον πλανήτη, προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Σήμερα, στην εποχή του ευρύτερου κοινωνικού αποκλεισμού λόγω του Covid-19, η προστασία των δικαιωμάτων για ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία, είναι περισσότερο από επιτακτική.

Στην αφίσα εμφανίζονται στιγμές από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Α. τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν παρολυμπιονίκες και απλοί μαχητές της ζωής, διεκδικώντας ισότιμη συμμετοχή στις ευκαιρίες για άθληση και κοινωνική ενσωμάτωση.
Την εκδήλωση υποστήριξαν και αθλήτριες της ομάδας μας.

#worlddisabilityday #απειρωτάν #apirotan #apeirotan #ioannina #ιωάννινα #ανατολή #anatoli #europa #europaprofil #europacares #dodoni #dodonieu #hallofbrands #vikoscola #weplaystrong #weplaystrongtogether #equalgame #itsawomansgame #womensoccer #womenssoccer #womensoccergreece #womenssoccergreece #womenfootball #womensfootball #womenfootballgreece #womensfootballgreece

Posted in Νέα.