ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ “ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ”

Εκ μέρους της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Ανατολής, μίλησε στην Ιστοσελίδα “Ματιές στο γυναικείο ποδόσφαιρο” η 16χρονη ταλαντούχα αθλήτρια Αναστασία Σπηλιά με καταγωγή από τα Ιωάννινα που αγωνίζεται ως δεξί χαφ.
Σύμφωνα με την ίδια, οι κυριότεροι στόχοι της ομάδος αποτελούν η απόκτηση της εμπειρίας και των απαραίτητων εφοδίων για τις προκλήσεις που τόσο η Αναστασία όσο και οι συμπαίκτριές της θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Βέβαια δεν στάθηκε σε αυτό το γεγονός, αλλά ανέπτυξε ενδιαφέρουσες απαντήσεις – δηλώσεις για τον Α.Ο.Ανατολής, τα τμήματα υποδομής και όχι μόνο!

 1. Το κυριότερο στοιχείο που επικέντρωσες το ενδιαφέρον σου,ώστε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
  “Από μικρή ηλικία συνήθιζα να παίζω μπάλα τόσο στο σχολείο όσο και στη γειτονιά μου.Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που είχε πάντα τη προσοχή μου,απλά δεν είχα την ευκαιρία να το δω πιο σοβαρά και να αγωνιστώ σε κάποια αντίστοιχη ομάδα.”
 2. Έτος ίδρυσης της ομάδας σας;
  “Το έτος ίδρυσης του Σωματείου Α.Ο.Ανατολής είναι το 1960. Πρόκειται για προσφυγικό αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε από οικογένειες προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας που εγκαταστάθηκαν στα περίχωρα των Ιωαννίνων. Το γυναικείο τμήμα συστάθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016.”
 3. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Α.Ο.Ανατολής, ποιοι είναι οι φετινοί βασικοί στόχοι;
  “Φέτος η ομάδα μας έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν. Γνωρίζοντας το επίπεδο και την εμπειρία των υπόλοιπων ομάδων, που αγωνίζονται χρόνια σε αυτό το πρωτάθλημα. Οι κυριότεροι στόχοι μας αποτελούν η απόκτηση εμπειρίας, η βελτίωση μας φυσικά μέσα από τους αγώνες και να καταφέρουμε να αποκτήσουμε τα απαραίτητα εφόδια για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Φυσικά στόχος μας είναι και μία αξιοπρεπή θέση στο βαθμολογικό πίνακα του φετινού πρωταθλήματος στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής Γυναικών.”
 4. Κατά τη γνώμη σου υπάρχουν ανταγωνιστικές και δυνατές αντίπαλες ομάδες στο 2ο όμιλο;
  “Όπως προανέφερα,όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος διαθέτουν σίγουρα περισσότερη εμπειρία και πείρα σε σχέση με εμάς. Αγωνίζονται χρόνια σε αυτό το πρωτάθλημα, το οποίο για την ομάδα μας είναι κάτι πρωτόγνωρο!!! Ήδη αντιμετωπίσαμε πολύ καλές και αξιόλογες ομάδες, που άλλες μας δυσκόλεψαν περισσότερο, ενώ άλλες όχι τόσο! Σίγουρα ρόλο παίζει η ηλικία, η ωριμότητα και η σωματική κατάσταση των παικτριών της κάθε ομάδας. Σε γενικές γραμμές όμως, με βάση τους αγώνες που κληθήκαμε να δώσουμε μέχρι τώρα, αποδεικνύεται πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε ομάδα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε!!!”
 5. Εκτός από τη γυναικεία ομάδα της Ανατολής,λειτουργεί και τμήμα Παγκορασίδων – Δημοτικού;
  “Αυτή τη χρονιά που ο αριθμός των κοριτσιών αυξήθηκε, δημιουργήθηκε καινούργιο τμήμα για κορίτσια αρκετά μικρότερων ηλικιών, ώστε η προπόνηση γι’ αυτές να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο ευχάριστη.”
 6. Γενικά,ποιος είναι ο αριθμός των παιδιών που απαριθμούν τα τμήματα υποδομής του Α.Ο.Ανατολής;
  “Η ακαδημία των αγοριών αποτελείται από 120 παιδιά. Η ακαδημία των κοριτσιών απαρτίζεται από 7 παιδιά – οι πέντε μικρές που κάνουν προπόνηση με τον κ. Λαϊνά και δύο μικρές με το τμήμα κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου.”
 7. Οι γονείς της περιοχής ωθούν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και προσωπικά ποια τα εφόδια που αντλείς από το ποδόσφαιρο;
  “Εφόσον ο αριθμός των αθλητών αυξάνεται και οι εγκαταστάσεις των ακαδημιών βελτιώνονται, οι γονείς ωθούν όλο και περισσότερο τα παιδιά τους στον αθλητισμό! Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και ανήκω στον Α.Ο. Ανατολής, σίγουρα έχω αντλήσει πολλά και σημαντικά εφόδια! Το γεγονός πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, σου υποδεικνύει τη σημασία της ομαδικότητας, της συνεργασίας με τις συμπαίκτριές σου, αλλά και με τους συνανθρώπους σου στην καθημερινή ζωή. Η πειθαρχία,η οποία πρέπει να επικρατεί στις προπονήσεις και τους αγώνες, γίνεται κομμάτι της προσωπικότητάς σου! Επιπλέον αναπτύσσεις νέες φιλίες, συναναστρέφεσαι με καινούργια άτομα και αποκτάς εμπειρίες!”
 8. Αγαπημένος παίκτης – Αγαπημένη παίκτρια;
  “Από μικρή ηλικία σταθερή θέση αγαπημένου παίκτη έχει ο Lionel Messi και από γυναικείο ποδόσφαιρο η διεθνής Ολλανδή παίκτρια της Μπαρτσελόνα Lieke Martens.”
 9. Από την άλλη πλευρά η άποψη σου για την δουλειά της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης της ομάδας σας;
  “Παρατηρώ πως ο κ. Χάρης Πανταζής έχει πολλές παραστάσεις ως παίκτης από ομάδες Α’ Εθνικής, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια προπονητικής στο εξωτερικό. Ο ίδιος συμμετέχει στις προπονήσεις ενεργά από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ευρισκόμενος σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ο προπονητής μας δείχνει τις ασκήσεις και συμμετέχει σε αυτές, προτρέποντάς μας να βελτιωθούμε! Αυτό είναι αρκετά σημαντικό, γιατί μπορούμε και εμείς να δούμε την άσκηση πώς εκτελείται σωστά και να βελτιωθούμε γρήγορα. Ακόμη επικρατεί άριστο κλίμα στην προπόνηση, με αστεία και χιούμορ γυμναζόμαστε με ευχαρίστηση και καλή διάθεση. Η ομάδα μας είναι από τις λίγες αυτής της κατηγορίας που διαθέτει ξεχωριστό προπονητή τερματοφυλάκων, τον κ.Δημήτριο Κατερίνη. Αναλαμβάνει την εκγύμναση των δύο τερματοφυλάκων της ομάδος μας μαζί με τα αγόρια της Ακαδημίας και η αλματώδης πρόοδός τους είναι εμφανής! Επίσης, ο κ. Λαϊνάς προπονεί τα κορίτσια Δημοτικού, όντας φιλόλογος και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε μικρές ηλικίες.”
 10. Ως τελικό επίλογο της ενδιαφέρουσας συνέντευξης σου Αναστασία,ποιες οι προσωπικές ευχές που επιθυμείς να εκφράσεις;
  “Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μία καλή υγιής επιτυχής πορεία στην ομάδα μου και στους ανθρώπους που τη στηρίζουν!”
  * Η συνέντευξη της ανήλικης αθλήτριας και οι παραπάνω φωτό δημοσιεύονται κατόπιν συναίνεσης των γονέων – κηδεμόνων της!
Posted in Νέα.